Velkommen Frøya

Plutselig har Frøya bodd hos oss i to uker! Dagene flyr, og her kommer en liten oppdatering på hvordan det har gått så langt.

Turen hjem til Oslo gikk veldig fint! Hun var så klart litt urolig og stressa – hun ble jo tatt fra mamma og søsken! Men hun slo seg til ro og duppet av litt. Den første dagen var hun utrolig rolig, og muligens litt skremt. Hvem er disse gale menneskene som har kidnappet meg? Men det tok ikke lang tid før hun gradvis ble varmere i trøya.

Selv om vi ikke har kjent hverandre så lenge, kan jeg si en ting: dette er en skikkelig luring. Og en smarting. Hun lærer ekstremt fort, men er også klin kokos (som sine eiere?). Jeg skal innrømme at jeg har hatt et par episoder der jeg lurer på hva jeg egentlig driver med, og et par sammenbrudd etter lite søvn og mye rampestreker. Men så har jeg kommet til hektene igjen, og må bare le litt av den tuppa der. Der hun plasker i vannskåla og tisser på gulvet samtidig – hvor mange ganger det gulvet blir vasket daglig er umulig å vite. Men litt vannskader på gulvet og ødelagt list hører med! Hun er ganske flink til å tisse ute, men det er ikke alltid vi rekker å komme den lille ukontrollerte valpeblæra i forkjøpet.

Første dag i nytt hjem

Den første uka brukte vi hjemme og i nabolaget for å gjøre henne trygg og kjent. Hun storkoser seg ute, spesielt når hun får løpe fritt på gressplenen. Siden vi bor i et trafikkert område, har vi henne ellers i bånd. Dette har hun taklet veldig fint fra første dag. Bortsett fra hvis det er et spennende blad å lukte på da. Hun vil også ha alt av søppel, men begynner å skjønne greia når vi sier “slipp”. Da får hun nemlig godbit i stedet, noe som er mye bedre enn sigarettsneiper og gammel tyggis.

Den ivrige tygge-maskinen har også klart å ødelegge en hjørnetann. Den har brukket tvers av, og såpass dypt at den må fjernes. Det er enda en stund til tannfelling, men den nye tanna som gjør seg klar under kan bli skadet av den gamle.

Uken som har vært har vi gradvis forflyttet oss litt utenfor det kjente. Vi har tatt bussen, besøkt barnehagen Peder jobber i – noe hun tok veldig fint der hun hoppet og lekte med barna. Vi har også kjørt litt bil, men her må vi øve mer da hun blir ganske stressa. Hun har også vært veldig fin med andre hunder. Vi er heldige å ha veldig mange hunder i nabolaget, og hun har allerede fått flere lekekamerater. Hun blir også stadig tøffere, selv med de aller største som har måtte sette henne litt på plass. Det får da være makan til lek da, tenker nok de eldre hundene.

Dagene går i lek, være ute, spise og sove – og repeat

Videre skal vi utforske mer, skog og vann, mennesker og hunder. Vi skal på valpekurs om noen uker, og vi har også en egen Eurasier-klubb i området vi skal møte i helgen. Dette er i hvert fall en utrolig spennende, krevende og morsom tid!

En ting kan jeg skrive under på – denne frøkna er høyt elsket allerede!

Ved interesse for å følge Frøya sitt liv litt tettere, så har nerde-“mamma” laget en egen instagramkonto til henne. Jeg skjønner at ikke alle synes det er like interessant, eller vil bli spammet med bilder daglig. Hun kan følges videre på @eurasier.froya. Og det vil selvfølgelig komme litt oppdateringer her – hun skal jo bli ei litta friluftsprinsesse 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s